استادیوم احمد بن علی

استادیوم الریان قطر

انتخاب شدن قطر به‌عنوان میزبان جام‌جهانی 2022، باعث شده که این کشور، بناهای مختلفی برای برگزاری این مسابقات بسازد. در شهرهای این کشور، استادیوم‌های گوناگونی ساخته شده که هرکدام از آن‌ها امکانات متعددی دارند. تا قبل از برگزاری این تورنمنت، تقریبا وزشگاه خاصی در قطر ساخته نشده‌ بود، اما طی چند سال گذشته، ورزشگاه، مکان‌های تفریحی و استادیوم‌های منحصربه‌فردی در این کشور ساخته شده. ورزشگاه احمد بن علی یکی از هشت استادیم قطر برای برگزاری بازی‌های جام جهانی است. در این مطلب از یابکس توضیحاتی درباره این استادیم برایتان شرح می‌دهیم.

تاریخچه احمد بن علی

استادیوم احمد بن علی که به استادیوم الریان معروف است، سال 2022 افتتاح شد. این ورزشگاه، محل بازی‌های تیم الریان بود که قرار بود برای جام‌جهانی 2022 بازسازی شود، اما به‌طورکامل تخریب و دوباره ساخته شد. 18 دسامبر 2020 درهای این ورزشگاه برای اولین‌بار روی علاقه‌مندان به فوتبال باز شد و باش گاه های السد و العربی به مصاف یک‌دیگر رفتند. 5 بازی از مرحله اول جام‌جهانی 2022 و 1 مسابقه از  مرحله یک شانزدهم نهایی در این استادیوم انجام خواهد شد.

استادیوم الریان قطر

ویژگی‌های استادیوم الریان قطر

استادیوم الریان، یکی از مجهزترین استادیوم‌های قطر و دنیا است که 40 هزار نفر ظرفیت دارد. این استادیوم با مشارکت بانک مرکزی، شرکت زنجیره‌ای الریان و باشگاه متمول الریان ساخته شده است. استادیوم الریان امکانات سرمایشی و گرمایشی منحصربه‌فردی دارد و هزینه زیادی برای ساخت آن اختصاص داده شده است. حدود 100 میلیون دلار صرف ساخت نمای داخلی این استادیوم شده که هزینه بسیار زیادی است.

الریان از شهرهای قطر است که به علاقه مردمش به فوتبال و فرهنگی اصیل معروف است. بازی‌های یک چهارم نهایی جام‌جهانی 2022 قطر در این استادیوم انجام خواهد شد. سازندگان محل ساخت استادیوم الریان را نزدیک بیابان مشخص کرده‌اند تا بتوانند فرهنگ اصیل اعراب را به گردشگران نمایش دهند.

امکانات ورزشگاه احمد بن علی

در این مجموعه وسیع چندین مکان مانند مسجد، مرکز تفریح‌های آبی، پیست دو میدانی، زمین کریکت، زمین تنیس و زمین هاکی وجود دارد. همچنین محیط‌های دیگری مثل فضای مخصوص دوچرخه‌سواری، تجهیزات تناسب اندام و مسیر پیاده‌ روی سرپوشیده مجهز به تجهیزات خنک‌کننده پیشرفته و… در این مجموعه ساخته تعبیه شده است. برای جلوگیری از بروز مشکلات برای تماشاچیان، دو مرکز پزشکی نیز در این مجموعه قرار گرفته و آماده خدمت‌رسانی به مهمانان هستند.

برای کنترل دما محیط استادیوم از یک سیستم خنک‌کننده فوق‌پیشرفته استفاده شده تا دمای استادیوم را به حد متوسط برساند. همچنین دو نمایشگر بزرگ هم در این مکان قرار گرفته تا تماشاگران بهتر بتوانند بازی را تماشا کنند. چندین فضای پذیرایی نیز در استادیوم الریان ساخته شده و تماشاگران بین دو نیمه می‌توانند از آنجا غذا یا میان‌وعده تهیه کنند.

امکانات ورزشگاه الریان

دسترسی به استادیوم الریان

استادیوم احمد بن علی در بخش شرقی شهر الریان ساخته شده. این مکان با شهر دوحه حدود 20 کیلومتر فاصله دارد. بهترین روش برای رسیدن به این استادیوم استفاده از مترو است. می‌توانید در شهر دوحه سوار مترو شده و در ایستگاه الریفا پیاده شوید. این ایستگاه کمترین فاصله را با استادیوم الریان دارد. این مسیر حدود 25 دقیقه پیاده طول خواهد کشید.

موقعیت استادیوم الریان در نقشه گوگل مپ

جاذبه های گردشگری اطراف استادیوم

از آن‌جایی که اعراب علاقه زیادی به غذا و خوراکی دارند، اطراف همه استادیوم‌های کشور قطر چندین رستوران، بار، کافی‌شاپ و… وجود دارد تا گردشگران بتوانند به‌راحتی شکم‌گردی لذت‌بخش را تجربه کنند. همچنین یکی از مجهزترین و بزرگترین مراکز خرید کشور قطر هم اطراف این استادیوم ساخته شده و می‌توانید با رفتن به آن اجناس مختلف بخرید. البته این مرکز خرید یک هتل هم دارد که هتلی بسیار مجلل محسوب می‌شود و گردشگران می‌توانند آن را برای اقامت انتخاب کنند.

معماری سازه ورزشگاه

در ساخت ورزشگاه الریان از مصالح سازگار با طبیعت استفاده شده تا هیچ آسیبی به طبیعت وارد نشود. این استادیوم بیان‌گر اصالت و فرهنگ مردم الریان است و در ساخت آن هم از این قابلیت استفاده شده. همان‌طور که گفته شد، این مکان در حومه شهر و اطراف بیابان ساخته شده و برای طراحی آن از تپه‌های شنی اطراف الگو گرفته اند که طرحی زیبا و منحصربه‌فرد محسوب می‌شود. برای طراحی و ساخت استادیوم الریان از تپه‌های شنی اطراف این مکان الهام گرفته شده و معماری منحصربه‌فردی دارد.

معماری استادیوم الریان

ویژگی‌های بنای استادیوم الریان

در این استادیوم از مواد سازگار با محیط زیست استفاده شده تا کمترین آسیب را به محیط اطرافش وارد کند. برای ساخت سقف استادیوم، فلزهای مختلف با سبکی خاص استفاده شده تا نور خورشید به داخل این مکان راه پیدا کند. همچنین روی آن، پنل‌های فتوولتائیک به‌کار رفته و با جذب نور خورشید، برق مورد نیاز ورزشگاه تامین خواهد شد.

در ساخت استادیوم الریان مواد بازیافتی به‌کار رفته. قرار گرفتن همه این ویژگی‌ها در این استادیوم باعث شده که این مکان موفق به دریافت گواهینامه از سازمان ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) شود.

طراح و شرکت سازنده

Ramboll و Pattern Design مشاورهای این طرح بوده‌اند و AECOM را در این پروژه همراهی کرده‌اند. این شرکت، مسئول ساخت استادیوم الریان بود. ناظر اصلی ساخت استادیوم الریان، کمیته عالی میراث فرهنگی قطر بوده و همه مراحل ساخت آن، توسط این کمیته کنترل شده است.

سرنوشت ورزشگاه الریان قطر بعد از جام‌جهانی

همان‌طور که حتما می‌دانید، تعدادی از ورزشگاه‌های قطر، بعداز پایان یافتن جام‌جهانی به مکان‌هایی مانند بیمارستان، مدرسه و… تبدیل می‌شوند، اما استادیوم الریان باقی خواهد ماند. 20 هزار صندلی‌ این ورزشگاه به کشورهای دیگر صادر خواهند شد. همچنین لایه‌های مدولار سقف به کشورهایی که درحال توسعه هستند، صادر می‌شوند تا بتوانند در صنایع از آن‌ها استفاده کنند.

استادیوم الریان قطر

محل برگزاری جام‌جهانی باید کمی متفاوت‌تر از استادیوم‌های معمولی باشد، زیرا افراد زیادی از سراسر دنیا به این ورزشگاه‌ها می‌آیند تا شاهد برگزاری مسابقه تیم ملی کشورشان باشند. قطر سعی کرده تا حد زیادی انتظارات را از استادیوم‌ها برآورده کند. امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعاتی کامل درباره استادیوم الریان در اختیارتان قرار داده باشیم. اگر قصد سفر به قطر را دارید می‌توانید بلیط هواپیما تهران دوحه را از همین سایت خریداری کنید. همچنین باید بدانید که یابکس تور جام جهانی 2022 را در اختیار شما قرار می‌دهد.


برچسب ها :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.