استادیوم خلیفه قطر

استادیوم خلیفه

استادیوم خلیفه اولین ورزشگاه آماده شده برای جام جهانی 2022 است که سال 1967 ساخته شده. بنابراین می‌توان گفت که این استادیوم تنها ورزشگاه قطر است که به تازگی و از صفر ساخته نشد. ورزشگاه خلیفه تا دور سوم پلی آف میزبان بازیکنان جام جهانی است. این استادیوم معروف و بین المللی سیستم خنک کننده مجهزی دارد که باعث می‌شود تماشاگران و بازیکنان در شرایط دمایی مناسبی قرار بگیرند. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با جزئیات بیش‌تری از ورزشگاه خلیفه قطر آشنا شوید. همچنین در انتهای این مقاله می‌توانید به صفحه خرید تور جام جهانی مراجعه و بلیط مورد نظر خود را تهیه کنید.

تاریخچه استادیوم خلیفه

استادیوم بین المللی خلیفه اولین بار سال 1976 افتتاح و در سال 1992 میزبان پانزده بازی از یازدهمین دوره جام خلیج فارس شد. (در این بازی‌ها قطر قهرمان شد و جام خلیج فارس را کسب کرد.) سپس سال 2005، درست قبل از شروع بازی‌های آسیایی 2006 این ورزشگاه مجددا مورد بازسازی قرار گرفت و ظرفیت آن از 20 هزار نفر به 40 هزار نفر افزایش یافت. پیش از این بازسازی، ورزشگاه خلیفه بیش‌تر برای مسابقات فوتبال مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما پس از آن امکان برگزاری مسابقات ورزشی دیگری در آن فراهم شد. استادیوم خلیفه مسابقات زیادی را به خود دیده است. به عنوان مثال از سال 1997 ورزشگاه میزبان مسابقات دو میدانی لیگ الماس دوحه بود. همچنین این استادیوم میزبان همه بازی‌های تیم ملی قطر در مرحله گروهی، مرحله یک چهارم نهایی و فینال و میزبان 6 دوره مسابقات پان عرب بوده است.

ورزشگاه خلیفه برای مدت زمان کوتاهی تعطیل بود. در ماه مه 2017 با مرمت مجدد، درهای ورزشگاه گشوده شد. سال 2019 در ماه‌های سپتامبر و اکتبر میزبان مسابقات جهانی دو میدانی بود. با انتخاب شدن قطر به‌عنوان میزبان جام جهانی 2022 تصمیم بر آن شد که ورزشگاه بار دیگر مورد بازسازی و نوسازی قرار بگیرد. در پی این تصمیم ظرفیت استادیوم خلیفه به 68 هزار نفر افزایش یافت و جواز لازم برای میزبانی مسابقات را به‌دست آورد.

تصویر نشان دهنده نمای خارجی استادیوم خلیفه قطر با نور پردازی شب است.

معماری و طراحی استادیوم خلیفه

استادیوم خلیفه نماد بسیار مهمی برای فوتبال قطر است. از نخستین سال‌هایی که این ورزشگاه افتتاح شد تا به امروز بارها مورد بازسازی و نوسازی قرار گرفت. طراحی اولیه این ورزشگاه نیز توسط Arup & Associates یک شرکت بین‌اللملی طراحی شد. این گروه برای طراحی بنا از نمادهای فرهنگی منطقه الهام گرفتند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های معماری این ورزشگاه قوس‌هایی است که در دو طرف استادیوم وجود دارد و بین مردم بسیار محبوب هستند. این قوس‌ها به عنوان نماد و معرف ورزشگاه خلیفه در مردم شناخته می‌شوند. امروزه به جهت رفاه حال تماشاچیان و بازیکنان یک سایبان گسترده زیر قوس‌های مذکور ساخته شده است. این سایبان‌ها در ترکیب با سیستم خنک کننده‌ی موجود در ورزشگاه کمک می‌کند هوا مساعدتر شود.

با این که سالیان زیادی از احداث این ورزشگاه می‌گذرد، اما ساختمان آن هنوز مدرن و متناسب با طراحی روز است. وجود چراغ‌های LED و نورافکن‌های جدید حال‌وهوای جذاب‌تری به ورزشگاه می‌بخشد. طی این سال‌ها اطراف ورزشگاه خلیفه تغییرات زیادی لحاظ شد. یکی از مهم‌ترین این موارد، اضافه شدن هتل مشعل دوحه است. این هتل در سال 2006 به مناسبت بازی‌های آسیایی و برای پذیرایی از دوستداران فوتبال تاسیس شده است. در نزدیکی این هتل یک مجموعه آبی مجهز برای تفریحات آبی وجود دارد.

امکانات ورزشگاه خلیفه

قطر کشوری بیابانی و بسیار گرم است که تحمل این شدت گرما در طول روز طاقت فرسا خواهد بود. از این رو یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مسئولان برگزاری مسابقات جام جهانی در قطر، مقابله با افزایش دما بوده است. این استادیوم مجهز به سیستم خنک کننده داخلی است که دمای داخل ورزشگاه را تاحد زیادی کاهش می‌دهد. علاوه‌بر این، مسئولان ورزشگاه برای کاهش خطرات زیست محیطی ناشی از خنک کننده‌ها، سایبان‌هایی در ورزشگاه تعبیه کرده‌اند که این اثرات را تاحد چشمگیری کاهش می‌دهد. 

تصویری از استادیوم خلیفه و مراکز اطراف آن

نکته قابل ذکر دیگر درمورد استادیوم خلیفه این است که پس از پایان جام جهانی امکاناتی مانند مرکز آبی حمد، پارک اسپایر و مراکز تخصصی ورزش زنان در اسپایر زون (Aspire zone)  وارد می‌شود. این ورزشگاه نقش مهمی در پیشبرد هدف مهم قطر یعنی ترویج سبک زندگی سالم و ترویج فرهنگ ورزشی دارد. به همین علت مسئولان قطر بر کاربردی ماندن هرچه بیش‌تر آن تاکید دارند.

موقعیت مکانی استادیوم خلیفه و چگونگی دسترسی به آن

این ورزشگاه در منطقه اسپایر که به‌عنوان شهر ورزشی دوحه نیز شناخته می‌شود قرار دارد. این استادیوم حدود 8 کیلومتر با منطقه تجاری دوحه فاصله دارد و در منطقه الواب ساخته شده است.

مسئولان این ورزشگاه برای استادیوم خلیفه سیستم حمل و نقل ویژه مانند مترو اختصاصی در نظر گرفته‌اند که کمک بزرگی به اکوسیستم طبیعی می‌کند. زیرا استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی به معنای اتومبیل کم‌تر و آلودگی کم‌تر است.

موقعیت استادیوم خلیه در نقشه گوگل مپ

کلام آخر

در این مقاله استادیوم خلیفه قطر معرفی و بررسی شد. این استادیوم یک ورزشگاه بین المللی است که تا مرحله یک سوم پلی آف میزبان بازی‌های جام جهانی2022  است و امکانات رفاهی لازم را برای حضار فراهم کرده است. اگر این مطلب برای شما مفید بود یا در جهت بهبود آن نظری دارید در بخش کامنت با ما در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید برای آشنا شدن با استادیم‌های دیگر جام جهانی مطلب ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 را مطالعه کرده و از صفحه اخبار جام جهانی آخرین خبرها را نیز پیگیری کنید.


برچسب ها :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای موردنیاز با * مشخص شده اند.