آشنایی با جاهای دیدنی بندرعباس

بندرعباس
ایران گردی, بندرعباس

شهر بندرعباس فاصله چندانی با خلیج فارس ندارد و در استان هرمزگان واقع شده است. این بندر تجاری کشور حوادث تاریخی زیادی را به چشم خود دیده است. اگر قصد سفر به بندرعباس را دارید، بهتر است تا با جاهای دیدنی بندرعباس آشنا شوید، پس با مجله گردشگری یابکس همراه باشید. برای اطلاع از قیمت بلیط هواپیما بندرعباس به پنل رزرواسیون یابکس مراجعه کنید.

مسجد جامع اهل سنت بندر عباس (مسجد جامع دلگشا)

مسجد جامع دلگشا بندرعباس

محل قرارگیری مسجد در بلوار ساحلی طالقانی است. ساختمان مسجد در دو طبقه ساخته شده و دوازده ستون و یک مناره دارد. همچین مسجد وسعت زیادی دارد که باعث شده است، شش هزار نفر بتوانند در آن نماز بخوانند.

این مسجد متعلق به اهل سنت بندرعباس است که هر جمعه در آن نماز می خوانند. این مسجد تاریخی در حدود 250 سال پیش ساخته شده است.

عمارت کلاه‌ فرنگی بندرعباس

عمارت کلاه‌ فرنگی بندرعباس

ساختمان این عمارت در قسمت مرکزی شهر واقع شده است. در زمان های گذشته از این محل به عنوان تجارتخانه استفاده می کرده اند. عمارت کلاه فرنگی در زمان صفوی ساخته شده است.

این ساختمان شامل یک طبقه در جهت نگهداری کالا و طبقه ای دیگر برای بخش اداری و سکونت است. همچنین دو حیاط هم شامل آب انبار در این محل وجود دارد.

همین طور یک گنبد مخروطی در طبقه دوم ساختمان قرار گرفته که شبیه به کلاه اروپایی ها در دوران گذشته است. به همین دلیل است که این ساختمان به عمارت کلاه فرهنگی مشهور شده است.

حمام گله‌ داری از جاهای دیدنی بندرعباس

این حمام تاریخی در بلوار ساحلی و خیابان دلگشا واقع شده است.

تاریخچه حمام گله‌ داری

حمام گله داری در زمان قاجاریه ساخته شده است و فردی که این حمام را ساخته از تاجران آن زمان محسوب می شده است که به مسجد گله داری وقف شده است. این حمام در زمان های قدیم بسیار شلوغ بوده است و از صبح تا هنگام ظهر تنها زنان می توانستند از آن استفاده کنند.

اما در سال های بعد هنگامی که آب لوله کشی به بندرعباس آمد استفاده از این حمام کم شد تا اینکه دیگر کسی از آن استفاده نکرد و سپس در سال 1370 اداره میراث فرهنگی مسئولیت این حمام را به عهده گرفت و آن را مورد بازسازی قرار داد.

بخش‌های مختلف حمام گله‌ داری

حمام گله داری بندرعباس

در داخل حمام گله داری بخش هایی مانند سربینه، خزینه، بینه و … وجود دارد. هنگامی که به داخل حمام وارد می شویم، ابتدا یک راهرو وجود دارد که آن را در جهت تنظیم دمای رطوب حمام ساخته اند.

در این محیط چند سکو برای نشستن و همین طور رختکن هم وجود دارد. از بخش سربینه هم برای شست و شو استفاده می کرده اند. قسمت دیگر خزینه است که در آن آب حمام را گرم می کنند. آب این بخش به وسیله کانال به بخش های دیگر حمام انتقال می یابد.

معماری حمام گله‌ داری

مصالح به کار رفته در این حمام شامل سنگ اسفنجی، آجر فرش و گچ می شوند. سنگ های اسفنجی قابلیت این را دارند که رطوبت را به خوبی جذب کنند. آبی که در حمام استفاده می شود از یک چاه تامین می شده که عمقی برابر با ده متر داشته است. همچنین در زمانی از آب یک برکه و توسط سیستم چرخ گاوی برای انتقال آب به حمام استفاده می کرده اند.

سیستم گرمادهی حمام از بخش هایی مانند آتشدان، دودکش، انبارسوخت و … تشکیل شده است. روشنایی حمام توسط روزنه هایی تامین می شود که در سقف آن وجود داشته اند. همچنین این روزنه ها برای تهویه هوا هم بوده اند. البته این روزنه ها فقط در فصل های به خصوصی باز می شده اند.

موزه حمام گله‌ داری

حمام گله داری بعد از رونق افتادن تبدیل به موزه مردم شناسی هرمزگان شد که نشان دهنده آداب و رسوم مردم این ناحیه باشد.

ساعت بازدید و بلیط حمام گله‌ داری

بازدید از حمام گله داری تمام ایام هفته از ساعت نه صبح تا شش بعدازظهر امکان پذیر است و بلیط آن تقریبا 20 هزار تومان است.

معبد هندوهای بندرعباسی

این معبد متعلق به سال های 1300 تا 1344 است. معبد هندوها در نوع خود منحصر به فرد است و زمانی از آن به عنوان پرستشگاه بت گوران یاد می کرده اند.

درباره معبد هندوهای بندر عباس

معبد هندوهای بندرعباسی

معبد هندوها در یکی از خیابان های اصلی بندرعباس واقع شده است. از آن جا که این معبد برای هندی های این ناحیه بوده، در نتیجه ساختمان این بنا هم در سبک هندی ها ساخته شده است.

در گذشته مردم بندرعباس افراد هندی ساکن این ناحیه رو گبر یا گور می نامیده اند، به همین دلیل است که اسم آن به به پرستگاه بت گوران معروف بوده است. این معبد در سال 1377 جزو آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس معبد هندوهای بندر عباس

معبد در بندرعباس، بلوار امام خمینی و چهار راه برق قرار گرفته است که می توانید برای رفتن به آن از ماشین خود یا تاکسی و اتوبوس استفاده کنید.

تاریخچه معبد

قدمت این معبد به سال 1270 باز می گردد و در دوره حاکمی به نام محمدحسن خان سعدالملک ساخته شده است. این معبد برای هندی هایی که در آن زمان به صد نفر می رسیده اند، ساخته شده است. بعد از ترک هندی ها تمام بت های معبد نیز برده شد، به همین دلیل بعد از چند سال سازمان میراث فرهنگی آن را بازسازی کرد.

معماری معبد هندوهای بندر عباس

مصالح مورد استفاده در معبد هندوها شامل گچ، ملات، سنگ های مرجانی و ملات گل می شوند و رنگ به کار رفته در آن سفید است. به طور کلی معبد هندوها اتاقی چهارگوش است که گنبدی روی آن واقع شده است.

در اطراف اتاق 4 راهرو وجود دارند که زوار دور آن زیارت می کرده اند. همچنین حجره های کوچکی هم در این مکان وجود داشته که طلبه ها در آن درس می خوانده اند. و نقاشی هایی از خدای فلوت زن در بعضی از اتاق ها وجود دارد.

راه پله هایی در داخل راهرو وجود دارند که به سمت بام معبد ختم می شوند. همچنین یک گنبد بزرگ با تزئینات هندی هم اینجا ساخته شده است. در زمان های قدیم یک حیاط بزرگ در داخل معبد وجود داشته که درختان زیادی در آن کاشته شده بودند.

بهترین زمان برای بازدید از معبد هندوها

از آن جا که این شهر هوایی بسیار گرم دارد برای بازدید از این معبد بهتر است تا ساعات اولیه روز را انتخاب کنید.

ساعت بازدید از معبد هندوهای بندرعباس

برای بازدید از این معبد می توانید از ساعت هشت صبح تا شش بعدازظهر اقدام کنید و قیمت بلیط در حدود 5 هزار تومان است.

قلعه فین از جاهای دیدنی بندرعباس

قلعه فین بندرعباس

این قلعه تاریخی از شهر بندرعباس 95 کیلومتر فاصله دارد. قلعه مورد نظر روی یک تپه ساخته شده و از ظروف کشف شده در این محل حدس می زنند که قدمت آن مربوط به قرن های میانه اسلام باشد. بنظر می رسد که در زمان های گذشته از قلعه برای کاربردهای نظامی استفاده می کرده اند.

پارک ساحلی سورو

پارک ساحلی سورو

این پارک در نزدیکی دریا قرار گرفته است و در آن امکانات مختلفی مانند نخل زینتی، ختمی دریایی، نارگیل، پلومریا و سیکاس قرار گرفته است.

امامزاده سید مظفر (ع) از جاهای دیدنی بندرعباس

امامزاده سید مظفر (ع)

امامزاده سید مظفر یکی از مکان های تاریخی و مذهبی است که در این شهر واقع شده است. مردم این ناحیه معتقدند که این سید بزرگوار از نواده های امام موسی کاظم (ع) به شمار می رود. امامزاده سید مظفر (ع) دارای چهار گنبد است که به شکل میناکاری شده هستند.

بازار مرکزی سیتی سنتر بندر عباس

بازار مرکزی سیتی سنتر بندر عباس

این بازار به عنوان مرکز خرید سیتی سنتر هم معروف است. بازار مرکزی در سال 1384 افتتاح شده است و در آن غرفه های زیادی وجود دارند. بازار مرکزی سیتی سنتر بندر عباس سه طبقه دارد که کالاهایی که در آن عرضه می شوند شامل موبایل، لوازم خانگی، پوشاک و … می شود.

چشمه آب گرم گنو از جاهای دیدنی بندرعباس

چشمه های آب گرم یکی از قسمت های ویژه طبیعت هستند که از گذشته تا به امروز از خواص درمانی آن ها استفاده می شده است. به همین دلیل چشمه های این ناحیه تبدیل به محلی برای گردشگری شده اند.

علاوه بر این در کنار چشمه های آب گرم استخر، رستوران و شهربازی هم برای گردشگران فراهم شده است.

معرفی چشمه آب‌گرم گنو

چشمه آب گرم گنو

یکی از دلایلی که باعث شرجی شدن هوای شهر بندرعباس شده به علت وجود کوه هایی است که آن را در برگرفته اند. این موضوع سبب شده تا هوای شرجی نتواند از شهر خارج گردد.

از جمله گیاهان این منطقه می توان به استپ بیابانی، اورس، پرخ، آکاسیا، زیره، پونه، استبرق و … اشاره کرد. اگر در صبح به این منطقه مراجعه کنید شاهد بخار آبی خواهید بود که در هوا پراکنده است.

آدرس چشمه آب‌گرم گنو

این چشمه در جاده بندرعباس به سیرجان قرار گرفته است.

خواص درمانی چشمه آب‌گرم گنو

چشمه های این ناحیه دمای متفاوتی از 35 تا 41 درجه دارند. آب چشمه های آب گرم گنو شور مزه هستند اما رنگ شفافی دارند. اگر بتوانید مزه بد آب را تحمل کنید، پیشنهاد می کنیم که مقداری آب بنوشید، زیرا آب چشمه حاوی کلرید سدیم است و باعث افزایش ترشح بزاق شما می شود و بر سیستم گوارش بدن هم تاثیرگذار است.

از دیگر خواص درمانی آب می توان به کمک به بهبودی رماتسیم، بیماری های تنفسی و پوستی اشاره کرد.

غار خرسین

این غار در واقع در یک کوه نمکی قرار گرفته و در بالای قله آن بادام کوهی واقع شده است. در گذر زمان بخش هایی از این کوه به علت فشار زمین به صورت نمک در آمده اند. همین مورد هم باعث شده تا گیاهان زیادی در این منطقه رشد نکنند.

غار خرسین در میانه این کوه قرار گرفته است. به دلیل اینکه سنگ های نمکی پایدار نیستند، باید با احتیاط درون غار گردش کنید. در حین بازدید از غار شاهد قندیل هایی خواهید بود که جلوه زیبایی به آن بخشیده اند. از دیگر جذابیت های غار خرسین می توان به آبشار نمکی اشاره کرد.

آدرس غار خرسین

غار خرسین در روستایی به همین نام قرار گرفته است. علاوه بر این غار جاذبه های طبیعی دیگری هم ماند چشمه ها، ستون های نمکی و آبشار در این ناحیه قرار دارند.

غارنوردی در غار خرسین

غار خرسین

هنگامی که به غار وارد می شوید، تالاری را در مقابل خود می بینید که ده متر طور دارد، سپس به یک حفره می رسید که شما را به غار اصلی هدایت می کند. این راهرو تا 170 متر در داخل غار ادامه دارد.

بیشترین عرض غار در حدود ده متر است و در این مسیر شاهد قندیل های نمکی جالبی خواهید بود. همچنین یک آب شور هم در غار جریان دارد که در فصل های بارندگی شدیدتر می شود.

بهترین زمان برای بازدید از غار

زمان مناسب برای بازدید از این غار در فصل های بهار و اول تابستان است. زیرا در این موقع بارندگی بسیار کم است. توجه داشته باشید همان طور که گفتیم، این غار دیوارهای سستی دارد، در نتیجه باید مراقب باشید که در فصل بارندگی از آن بازدید نکنید.

نکات مهم در هنگام بازدید از غار

در هنگام بازدید از غار خرسین حتما با خود آب و غذا داشته باشید.

رعایت نکات ایمنی الزامی است.

همراه داشتن یک راهنما بسیار ضروی است.

جاهای دیدنی بندرعباس کدامند؟

مسجد جامع دلگشا، عمارت کلاه‌ فرنگی بندرعباس، معبد هندوهای بندرعباسی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *